
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή για τις πιο νόστιμες και τραγανές δίπλες
Χριστουγεννιάτικες δίπλες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Οι δίπλες είναι από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων.
Είναι τραγανές, σερβίρονται με καρύδια και μέλι και δεν γίνεται να μην τις λατρέψουμε.
Οι συνταγές είναι πανομοιότυπες μεταξύ τους, σήμερα όμως μοιραζόμαστε μαζί σας την τέλεια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Μπορείτε να τις φτιάξετε πολύ εύκολα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 5 αβγά, μεσαία
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1-2 κ.σ. νερό, προαιρετικά
- 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 800 γρ. νερό
- 2 στικ κανέλα
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια, σπασμένα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.