Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν μαγειρεύετε τα κυδώνια

Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει χρήσιμα tips.

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν μαγειρεύετε τα κυδώνια

Λίγοι είναι εκείνοι που προτιμούν τα κυδώνια ωμά. Πρόκειται για ένα φρούτο με ιδιαίτερη υφή και γεύση η οποία μεταμορφώνεται όταν μπει… στον φούρνο ή στην κατσαρόλα!

Βασική προϋπόθεση; Να έχουμε αφαιρέσει όλα τα κουκούτσια τους προτού τα μαγειρέψουμε. Όσο μαγειρεύεται, η κίτρινη σάρκα τους αρχίζει να παίρνει ένα απαλό ροζ χρώμα.

Προσοχή! Η απόχρωση αυτή μπορεί να αρχίσει να σκουραίνει αν τα κυδώνια μας μαγειρευτούν σε αλουμινένιο σκεύος μιας και η τανίνη των κυδωνιών, αντιδρά διαφορετικά στην «παρουσία» του αλουμινίου.

Δείτε περισσότερα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved