
Κέικ με μαυροδάφνη και γκανάς σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Το πιο γιορτινό και αρωματικό κέικ με κόκκινο γλυκό κρασί και σοκολάτα.

Σίγουρα θα έχετε φτιάξει πολλά και διαφορετικά κέικ για τις γιορτές. Έχετε δοκιμάσει όμως τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για κέικ με μαυροδάφνη;Αν όχι, θα πρέπει να είναι ένα από τα γλυκά που θα ετοιμάσετε κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Θα χρειαστείτε:
Για τα κέικ
• 100 γρ. ηλιέλαιο
• 100 γρ. μαυροδάφνη
• 1 αβγό, μεσαίο
• 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
• 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάς
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
• 400 γρ. κουβερτούρα 65%
• 50 γρ. μαυροδάφνη
• 50 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
• ζαχαρωτά, χριστουγεννιάτικα
• βρώσιμη χρυσόσκονη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.