Η συνταγή του Άκη για τους πιο γρήγορους κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

Δείτε πώς θα κάνετε λαχταριστούς κουραμπιέδες σε μόλις 30 λεπτά. 

Η συνταγή του Άκη για τους πιο γρήγορους κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

Ο κουραμπιές είναι ένα από τα γλυκά που χαρακτηρίζουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα αλλά και σε μερικές ακόμα βαλκανικές χώρες.

Τα βασικά συστατικά του είναι το βούτυρο, το αλεύρι, τα αμύγδαλα, ενώ χαρακτηριστικό του είναι ότι πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη. Οι συνταγές ποικίλουν, ανά περιοχή και ανάλογα με τα γούστα, εμείς όμως σήμερα βρηκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστούς κουραμπιέδες σε μόλις μισή ώρα.

Υλικά:


  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, σπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved