Η υγιεινή συνταγή της ημέρας: Τραγανά κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο για τα παιδιά

Τα νέα δεδομένα στη ζωή μας έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά μας.

Η υγιεινή συνταγή της ημέρας: Τραγανά κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο για τα παιδιά

Η αλήθεια είναι όμως, ότι υπάρχουν ενδεχομένως και κάποια θετικά στοιχεία που προκύπτουν από όσα βιώνουμε, όπως το ότι η διατροφή της οικογένειας έχει γίνει πιο σπιτική και περισσότερο υγιεινή. Η ασφάλεια μας έρχεται τώρα σε πρώτο πλάνο, για αυτό και περιορίζουμε σημαντικά τις απ’ έξω επιλογές, ενώ ο ελεύθερος χρόνος που έχουμε στο σπίτι, μας ωθεί στο να εντάσσουμε στο μενού μας, νέες μαγειρικές προτάσεις, τόσο για εμάς τους μεγάλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά, τα οποία συνήθως είναι λίγο πιο απαιτητικά και «δύσκολα» με το φαγητό.

Στη δική μου περίπτωση, η νέα γευστική και υγιεινή προσθήκη στο μενού της οικογένειας, που τα παιδιά μου λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή και με βγάζει συχνά πλέον από τον προβληματισμό του «τι να μαγειρέψω σήμερα», είναι τα κοπανάκια ή chicken drumsticks, αγγλιστί.

Το κοτόπουλο έχει πάντα μία κυρίαρχη θέση στο μενού της οικογένειάς μου. Και αυτό διότι πέρα από το ότι, ως πρώτη ύλη αποτελεί ένα εύκολο υλικό για συνταγές με χαμηλά λιπαρά, είναι και απίστευτα εύπεπτο και θρεπτικό. Για την ακρίβεια, έχει τόσο σημαντική διατροφική αξία, που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κάτι που σίγουρα αποτελεί βασικό μας μέλημα την περίοδο που διανύουμε. Να σημειώσω απλώς ότι το κοτόπουλο αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης και μάλιστα, υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β6 και Β12 που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, φώσφορο που συνεισφέρει στην υγεία των οστών και των αρθρώσεων και μεταξύ άλλων, απαραίτητα για τον οργανισμό μας μέταλλα, όπως το σελήνιο.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που και τα δικά σου παιδιά έχουν βαρεθεί την κλασική εκδοχή του κοτόπουλου στον φούρνο με πατάτες, παρακάτω σου έχω δύο συνταγές με κοπανάκια ΠΙΝΔΟΣ, που είναι πραγματικά υγιεινές και εύκολες στην προετοιμασία και τα παιδιά θα λατρέψουν. Τα δικά μου παιδιά, τουλάχιστον, τις ζητούν πλέον κάθε μέρα!

Τραγανά κοπανάκια στον φούρνο με γλυκοπατάτες

kopanakia2

Τα παιδιά μου λάτρεψαν αυτή τη συνταγή οπότε, σου προτείνω να δοκιμάσεις να την ετοιμάσεις σήμερα κιόλας. Είναι εύκολη στην προετοιμασία οπότε, δεν θα χρειαστεί να περάσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα, γεγονός πολύτιμο ειδικότερα αν είσαι όλη την ημέρα πάνω από τον υπολογιστή λόγω της τηλεργασίας.

Για τη συνταγή, θα χρειαστείς:

  • 1 συσκευασία κοπανάκια κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
  • 2 κούπες τριμμένα corn flakes
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1/3 της κούπας αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι

Για να ετοιμάσεις, τη συνταγή, θα προθερμάνεις τον φούρνο στους 250°C και στο ενδιάμεσο, σε ένα μπολ, θα ανακατέψεις τα τριμμένα corn flakes, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Σε ένα δεύτερο μπολ, θα ρίξεις το αλεύρι, ενώ σε ένα άλλο, το γάλα με το αβγό και θα τα ανακατέψεις. Στη συνέχεια, θα αρχίσεις να βουτάς κάθε κοπανάκι στο αλεύρι (τινάζοντάς το ελαφρά για να μένει πάνω στο drumstick όσο χρειάζεται) και αμέσως μετά, στο μείγμα με το αβγό και το γάλα. Στο τέλος, θα περάσεις κάθε κοπανάκι από το μπολ με το μείγμα με τα τριμμένα corn flakes, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Θα τοποθετήσεις τα κοπανάκια σε ένα ταψί στο οποίο θα έχεις τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί (χωρίς όμως να ακουμπάνε μεταξύ τους) και θα τα ψήσεις στον φούρνο για 30 με 35 λεπτά.

Αν θέλεις να συνοδεύσεις με κάτι διαφορετικό και υγιεινό τα κοπανάκια, μπορείς να επιλέξεις να φτιάξεις γλυκοπατάτες στον φούρνο. Θα κόψεις δύο γλυκοπατάτες, όπως ακριβώς θα έκοβες μία κανονική πατάτα, αν ήθελες να την τηγανίσεις. Στη συνέχεια, θα τοποθετήσεις τις κομμένες γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και θα ρίξεις πάνω τους ελάχιστο λάδι, ρίγανη και αλάτι. Θα ανακατέψεις καλά και στη συνέχεια, θα απλώσεις τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί, πάνω στο οποίο θα έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Θα ψήσεις τις γλυκοπατάτες για περίπου 20 με 25 λεπτά στους 200°C -ή μέχρι να δεις ότι έχουν ψηθεί. Αν θέλεις να γίνουν λίγο πιο τραγανές, μπορείς στο τέλος να επιλέξεις για λίγα λεπτά τη λειτουργία του αέρα. Φρόντισε απλώς να τις ελέγχεις συχνά για να μην καούν.

Κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο με σάλτσα σόγιας, μέλι και μουστάρδα

kopanakia 3

Μία ακόμη γευστική συνταγή με κοτόπουλο που έχει μπει ήδη στο δικό μου μενού, είναι τα κοπανάκια στον φούρνο με σάλτσα σόγιας, μέλι και μουστάρδα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, που βρήκα στο site της ΠΙΝΔΟΣ.

Για τη συνταγή, θα χρειαστείς:

  • 1 συσκευασία κοπανάκια κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
  • 250 γρ. ρύζι basmati
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Η ετοιμασία της συνταγής είναι απλή. Σε ένα μπολ, θα ρίξεις το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και θα ανακατέψεις καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, θα αλείψεις τον πάτο ενός πυρέξ με το γλάσο και θα απλώσεις τα κοπανάκια. Αμέσως μετά, θα ρίξεις στο κοτόπουλο το υπόλοιπο γλάσο και με τη βοήθεια ενός πινέλου θα το απλώσεις, ώστε τα κοπανάκια να καλυφθούν τελείως. Θα σκεπάσεις το πυρέξ με μία διάφανη μεμβράνη και θα το αφήσεις όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα, θα βγάλεις το πυρέξ από το ψυγείο και θα αφήσεις για λίγο το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο ενδιάμεσο, θα προθερμάνεις τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, θα βάλεις το πυρέξ στον φούρνο και θα ψήσεις τα κοπανάκια για 40 περίπου λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, θα τα γυρίσεις απλώς για να ψηθούν ομοιόμορφα και να κάνουν μία ωραία τραγανή κρούστα, χωρίς να καούν. Μετά, θα φτιάξεις το ρύζι σου και αφού ετοιμαστεί, σερβίρεις τα κοπανάκια

Τόσο απλά μπορείς να δώσεις μία επιπλέον γευστική και υγιεινή «νότα» στο μενού των παιδιών. Για εμένα τα κοπανάκια κοτόπουλου, είναι πλέον must και δη, τα ΠΙΝΔΟΣ γιατί μου εξασφαλίζουν την 3πλή σιγουριά που πάντα έχω την ανάγκη να αισθάνομαι όταν μαγειρεύω για την οικογένειά μου. Επιλέγοντας ΠΙΝΔΟΣ μένω ήσυχη για τη νοστιμιά του κοτόπουλου, καθώς στην ετικέτα αναγράφεται η ταυτότητα προέλευσής του, δηλαδή το όνομα του παραγωγού αλλά και η ορεινή φάρμα στην οποία μεγάλωσε στα Ιωάννινα, για τη φρεσκάδα, που εξασφαλίζει η προστατευτική ατμόσφαιρα που προφυλάσσει και διατηρεί το κοτόπουλο, αλλά και για την ασφάλεια γιατί γνωρίζω ότι τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ τρέφονται με 100% Φυτικές Τροφές και έχουν πιστοποίηση AGROCERT.

kopanakia 4

Συν τοις άλλοις, κάθε φορά που επιλέγω κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ νιώθω ότι γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, διότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων της σειράς Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ Νωπά συσκευασμένα, διατίθεται για τους σκοπούς του σωματείου Ελπίδα-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved