Η συνταγή του Άκη για τα πιο αφράτα και λαχταριστά cinnamon rolls

Ρολάκια κανέλας δια χειρός Άκη Πετρετζίκη. 

Η συνταγή του Άκη για τα πιο αφράτα και λαχταριστά cinnamon rolls

Τα ρολάκια κανέλας, γνωστά και ως cinnamon rolls, είναι ένα πολύ δημοφιλές γλύκισμα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ, το τσάι, το γάλα και και μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς με τα χεράκια σας πολύ εύκολα και γρήγορα.

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει κανέλα και βούτυρο και τα παιδιά είναι βέβαιο ότι θα τα λατρέψουν.

Υλικά:

Για τα cinnamon rolls

  • 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • βούτυρο, για το ταψί

Για το γλάσο

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5-10 γρ. χυμό λεμονιού

Δείτε τη διαδικασία στο akispetrezikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved