
Εύκολα και νόστιμα σταφιδοψωμάκια για όλη την οικογένεια
Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε σίδηρο, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μαγνήσιο και θεωρούνται μία από τις πιο υγιεινές τροφές παγκοσμίως.
Τα σταφιδόψωμα έχουν την τιμητική τους στην Ελλάδα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για το πρωινό ή το σνακ των παιδιών. Εάν κι εσείς είστε λάτρεις αυτών των αφράτων αρτοπαρασκευασμάτων με την γλυκιά γεύση, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη και να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά σταφιδόψωμα.
Υλικά:
- 300 γρ. γάλα, θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. σταφίδες
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.