Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καταψύχετε το σπανάκι

Ακολουθήστε τις συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη και θα έχετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καταψύχετε το σπανάκι

Το καταπράσινο φύλλωμα του συγκεκριμένου λαχανικού είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Κ, ενώ αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C την οποία, όμως, χάνει όταν μαγειρευτεί. Επιπλέον, θεωρείται μία πολύ καλή πηγή σιδήρου. Για όλους αυτούς τους… θρεπτικούς λόγους, αλλά και για ακόμα περισσότερους, το σπανάκι καλό θα ήταν να εμφανίζεται συχνά-πυκνά στο τραπέζι μας.

Πώς το χρησιμοποιούμε;

Ωμό ή βρασμένο σε σαλάτες, μέσα σε διάφορα φαγητά όπως π.χ. μαζί με σουπιές, ρύζι, ή ως βασικό ή δευτερεύον υλικό μέσα σε πίτες, το σπανάκι μπορεί να γίνει πραγματικά απολαυστικό! Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να το αποχυμώνουν και να επωφελούνται των θρεπτικών συστατικών του – όχι τρώγοντας, αλλά πίνοντάς το.

Μυστικά συντήρησης:

Κάποιοι, επιλέγουν να τυλίγουν το σπανάκι με μία υγρή πετσέτα κουζίνας και να το βάζουν στο ψυγείο προκειμένου να διατηρήσουν τη φρεσκάδα του. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ειδική σακούλα τροφίμων για να βάλουμε το σπανάκι μας στο ψυγείο. Πόσο θα κρατήσει;

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved