Πόσο καιρό διατηρούνται τα μήλα στο ψυγείο;

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει χρήσιμες συμβουλές.

Πόσο καιρό διατηρούνται τα μήλα στο ψυγείο;

Ένα μικρό μήλο (100 γρ.) περιέχει περίπου 47 θερμίδες και… αμέτρητα θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Από την άλλη, το 25% της «σύστασής» του αποτελείται από… αέρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το μήλο μπορεί –παρά το βάρος του– να επιπλέει στο νερό, αλλά και να μας χορταίνει χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό μας!

Όλα αυτά μαζί (κι ακόμα περισσότερα!) κάνουν το μήλο έναν πραγματικό θησαυρό, ο οποίος θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μία θέση στην καθημερινότητά μας. Αυτό, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τόσο γνωστό, που, κάπου, σε κάποια γωνιά της γης, μια διαφορετική μηλιά μεγαλώνει. Για να είμαστε ακριβείς, μεγαλώνουν περίπου 7.000 διαφορετικές ποικιλίες δέντρων και κατ’ επέκταση μήλων! Ένα νούμερο ασύλληπτο αν το καλοσκεφτούμε… Ποιες είναι, όμως, οι πιο δημοφιλείς από αυτές;

  • Τα φιρίκια, τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε τον Αύγουστο. Είναι μικρά σε μέγεθος μήλα τα οποία έχουν κιτρινοπράσινη φλούδα με κόκκινες κηλίδες.
  • Τα μήλα Red Delicious, με τους μεγάλους, κατακόκκινους καρπούς.
  • Τα γεμάτα άρωμα μήλα Golden Delicious με το κιτρινοπράσινο χρώμα, τα οποία ωριμάζουν τον Σεπτέμβριο.
  • Η ποικιλία Granny Smith, με την υπόξινη γεύση και το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τα οποία μπορούμε να γευτούμε τον Οκτώβριο.

Ποια όμως είναι τα μυστικά συντήρησης των μήλων;

Διαβάστε τα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved