
Σπιτικό πιροσκί με πατάτα που θα λατρέψουν τα παιδιά
Φτιάξτε σήμερα κιόλας αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Το πιροσκί είναι ποντιακό έδεσμα που έχει ως βάση το ζυμάρι. Είναι φτιαγμένο σε σχήμα βαρκούλας και σε μέγεθος μιας χούφτας και ψήνεται στο τηγάνι ή στον φούρνο.
Για να το φτιάξετε, ακολουθώντας την συνταγή του Άκη, θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη
- 300 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
- 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι
- 950 γρ. πατάτες, βρασμένες
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.