Αντιοξειδωτική σούπα με κουνουπίδι και κουρκουμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Οι σούπες αυτή την εποχή είναι η καλύτερη επιλογή.

O κουρκουμάς καταναλώνεται ως μπαχαρικό στη μαγειρική, αλλά και σε πολλά αφεψήματα. Έχει όμως σημαντικά οφέλη για την υγεία, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ιώσεων ακόμα και της κατάθλιψης. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξετε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή του Άκη για σούπα με διάφορα λαχανικά, μπαχαρικά και φυσικά κουρκουμά.

Υλικά

• 1 κρεμμύδι
• 2 καρότα
• 2 στικ σέλερι
• 2 σκ. σκόρδο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κουνουπίδι
• 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. κουρκουμά, ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. κύμινο
• 1 λίτρο νερό
• 1 κύβο λαχανικών
• αλάτι
• πιπέρι
• 200 γρ. γάλα καρύδας
• 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved