Πώς επιλέγουμε το καλύτερο λάχανο;

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει χρήσιμες συμβουλές.

Πώς επιλέγουμε το καλύτερο λάχανο;

Το λάχανο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Κ και επιστρατεύοντάς το μπορούμε να δημιουργήσουμε αμέτρητα φαγητά. Η αλήθεια είναι πως στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε πολλές ποικιλίες λάχανου οι οποίες διαχωρίζονται σύμφωνα με το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα της κεφαλής τους –με το πράσινο και το κόκκινο λάχανο να κρατούν γερά τα ινία στις προτιμήσεις μας– ενώ μπορεί να διαφέρουν και ως προς τον χρόνο που χρειάζονται για να ωριμάσουν μετά τη μεταφύτευσή τους.

Πότε είναι η εποχή του;

Το λάχανο μπορούμε να το βρούμε στους πάγκους των μανάβικων, στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Ανάλογα με το πότε σπέρνεται, έχουμε και τους πρώτους «καρπούς».

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved