Αφράτο κέικ μήλου χωρίς μίξερ από τον Άκη Πετρετζίκη

Το ιδανικότερο κέικ γι΄αυτή την εποχή.

Τώρα που τα παιδιά είναι όλη την ημέρα σπίτι σίγουρα θα πηγαινοέρχονται στην κουζίνα για να βρουν κάτι να φάνε. Συνήθως δεν έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο σνακ γι΄αυτό και περιμένουν από εσάς να τους δώσετε 2-3 επιλογές. Φτιάξτε λοιπόν ένα πεντανόστιμο κέικ με μήλα, χωρίς μάλιστα μίξερ και το θέμα σκακ γι΄αυτή την εβδομάδα το έχετε τακτοποιήσει.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 380-480 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, (ανάλογα τα μήλα που θα χρησιμοποιήσουμε)
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τα μήλα

  • 5 μήλα, (1 κιλό)
  • 1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved