Φτιάξτε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με συνταγή του Άκη

Θα μοσχομυρίσει το σπίτι.

Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.

Είναι ωφέλιμο για τη διατροφή μας και η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. Τώρα λοιπόν που είναι η εποχή τους και είστε σπίτι λόγω καραντίνας, είναι ευκαιρία να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Τρώγετε σκέτο αλλά και ως συνοδευτικό στο γιαούρτι και όχι μόνο.

Υλικά

  • 2 κιλά πορτοκάλια
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 2 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • δεντρολίβανο

Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved