Φτιάξτε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με συνταγή του Άκη

Θα μοσχομυρίσει το σπίτι.

Φτιάξτε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με συνταγή του Άκη

Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.

Είναι ωφέλιμο για τη διατροφή μας και η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. Τώρα λοιπόν που είναι η εποχή τους και είστε σπίτι λόγω καραντίνας, είναι ευκαιρία να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Τρώγετε σκέτο αλλά και ως συνοδευτικό στο γιαούρτι και όχι μόνο.

Υλικά

  • 2 κιλά πορτοκάλια
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 2 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • δεντρολίβανο

Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved