Φτιάξτε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με συνταγή του Άκη
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι.
Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.
Είναι ωφέλιμο για τη διατροφή μας και η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. Τώρα λοιπόν που είναι η εποχή τους και είστε σπίτι λόγω καραντίνας, είναι ευκαιρία να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Τρώγετε σκέτο αλλά και ως συνοδευτικό στο γιαούρτι και όχι μόνο.
Υλικά
- 2 κιλά πορτοκάλια
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 800 γρ. νερό
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 2 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- δεντρολίβανο
Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com