
Η συνταγή του Άκη για τέλεια γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε.

Τα γιουβαρλάκια είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό, ιδανικό για τις μέρες που κάνει κρύο και θέλουμε να χουχουλιάσουμε στο σπίτι.
Οι συνταγές για να τα φτιάξουμε ποικίλουν ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξουμε να βάλουμε τόσο στον κιμά, όσο και στη σούπα. Εμείς σήμερα βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας την συνταγή του αγαπημένου σεφ Άκη, για τέλεια γιουβαρλάκια αυγολέμονο.
Υλικά:
Για τα γιουβαρλάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 15 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
Για το αβγολέμονο
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.