Η συνταγή του Άκη για vegan γιουβαρλάκια

Είναι πεντανόστιμα και μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Η συνταγή του Άκη για vegan γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια είναι ένα αγαπημένο, παραδοσιακό φαγητό, ειδικά για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Πώς μπορείτε όμως να το απολαύσετε εάν είστε vegan και έχετε βγάλει το κρέας από τη διατροφή σας;

Τη λύση δίνει ο Άκης Πετρετζίκης με μία υπέροχη συνταγή για vegan γιουβαρλάκια από μανιτάρια. Μπορείτε να τα φτιάξετε σε λιγότερο από μία ώρα και να έχετε στο τραπέζι σας ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 50 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 200 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής, βρασμένο
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
  • 800 γρ. ρόφημα καρύδας
  • 2 φύλλα δάφνης

Για τo vegan αβγολέμονο

  • 1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • μπούκοβο
  • άνηθο
  • λάιμ, σε φέτες
  • ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved