Συνταγή για νόστιμα χοιρινά κεφτεδάκια!

Τα κεφτεδάκια είναι το πιο νόστιμο φαγάκι, στο οποίο τα παιδιά δύσκολα αντιστέκονται!

Δοκιμάστε να τα φτιάξετε με χοιρινό κιμά και αρωματικά!

ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. χοιρινός κιμάς
• 250 γρ. πράσα
• 3 αυγά πολύ φρέσκα
• 3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κουταλάκι πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι κύμινο
• Λίγη πάπρικα
• Φρέσκο βούτυρο γάλακτος
• 1 ποτήρι νερό
• Το χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ψιλοκόβουμε τα πράσα και ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά μαζί με τα δύο από τα αυγά, το μουσκεμένο και καλά στυμμένο ψωμί και τα μπαχαρικά.
• Λαδώνουμε κατά προτίμηση ένα στρογγυλό βαθύ πυρεξάκι
• Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετούμε όμορφα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με πάπρικα, προσθέτουμε εδώ και εκεί κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε στον αέρα στους 200 C ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
• Ρίχνουμε το νερό (να μην τα καλύψει) και λίγο επιπλέον αλατάκι και ψήνουμε ακόμη για μία ώρα περίπου.
• Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο.
• Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με το ένα αυγό, το χυμό λεμονιού και αρκετό από το ζουμάκι του φαγητού.
• Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και σκεπάζουμε καλά το σκεύος με καπάκι ή Αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε σκεπασμένο για ένα τέταρτο και σερβίρουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved