Συνταγή για νόστιμα χοιρινά κεφτεδάκια!

Τα κεφτεδάκια είναι το πιο νόστιμο φαγάκι, στο οποίο τα παιδιά δύσκολα αντιστέκονται!

Συνταγή για νόστιμα χοιρινά κεφτεδάκια!

Δοκιμάστε να τα φτιάξετε με χοιρινό κιμά και αρωματικά!

ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. χοιρινός κιμάς
• 250 γρ. πράσα
• 3 αυγά πολύ φρέσκα
• 3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κουταλάκι πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι κύμινο
• Λίγη πάπρικα
• Φρέσκο βούτυρο γάλακτος
• 1 ποτήρι νερό
• Το χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ψιλοκόβουμε τα πράσα και ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά μαζί με τα δύο από τα αυγά, το μουσκεμένο και καλά στυμμένο ψωμί και τα μπαχαρικά.
• Λαδώνουμε κατά προτίμηση ένα στρογγυλό βαθύ πυρεξάκι
• Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετούμε όμορφα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με πάπρικα, προσθέτουμε εδώ και εκεί κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε στον αέρα στους 200 C ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
• Ρίχνουμε το νερό (να μην τα καλύψει) και λίγο επιπλέον αλατάκι και ψήνουμε ακόμη για μία ώρα περίπου.
• Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο.
• Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με το ένα αυγό, το χυμό λεμονιού και αρκετό από το ζουμάκι του φαγητού.
• Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και σκεπάζουμε καλά το σκεύος με καπάκι ή Αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε σκεπασμένο για ένα τέταρτο και σερβίρουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved