Συνταγή για θρεπτικά ρεβίθια σούπα!

Μπορεί τα παιδάκια μας να μην δοκιμάζον εύκολα τα όσπρια, όμως πρέπει απαραιτήτως τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να τα έχουμε στο διατροφολόγιο τους!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα ρεβίθια!
ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό ρεβίθια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
• 1/4 κύβο λαχανικών
• σόδα μαγειρική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες) σε νερό με μια κουταλιά σόδα. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα κλείνουμε μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα σε μια πετσέτα. Τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν. Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβίθια (μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για 90' ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά. Όταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5' πριν σερβίρουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved