Νόστιμα μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Ένα γευστικό ορεκτικό σε συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών.

Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους όμως αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά

500 γρ. σπανάκι, σε φύλλα
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. κονιάκ
2 κ.σ. βούτυρο
4-5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι, ξερό
1 σκ. σκόρδο
άνηθο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
200 γρ. κατσικίσιο τυρί

Για το σερβίρισμα

βασιλικό, φρέσκο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Διαβάστε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved