Ζουμερό συκώτι λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχετε έτοιμο ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό.

Το συκώτι είναι πλούσιο σε σίδηρο και Βιταμίνη Α. Το έλαιο από το συκώτι λιπαρών ψαριών (μουρουνέλαιο) χρησιμοποιείται ευρέως ως συμπλήρωμα διατροφής.

Και επειδή πολλά παιδιά κάθε άλλο παρά ενθουσιάζονται στην ιδέα να φάνε συκώτι, σας προτείνουμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με ρίγανη, λεμόνι και τηγανητές πατάτες για να το συνοδεύσετε.

Αν το συκώτι δεν είναι γάλακτος πρώτα το βάζετε σε γάλα για 3-4 ώρες. Το σκουπίζετε και συνεχίζετε τη διαδικασία μαγειρέματος που θα δείτε παρακάτω.

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, γάλακτος
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
100 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

πατάτες τηγανητές
ρίγανη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved