Κοτόπουλο κρασάτο ή αλλιώς Coq au vin από τον Άκη Πετρετζίκη

Το τέλειο κοτόπουλο κρασάτο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη. 

Κοτόπουλο κρασάτο ή αλλιώς Coq au vin από τον Άκη Πετρετζίκη

Το Coq au vin είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο και το όνομά του σημαίνει κοτόπουλο που έχει σιγοβράσει στο κρασί.

Είναι ένα φαγητό εύκολο, γρήγορο για κάθε μέρα, αλλά και για ένα τραπέζι σε φίλους. Σήμερα ο Άκης μας δείχνει τη δική του συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο με πένες.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 750 ml κρασί κόκκινο
  • 250 γρ. ζωμό, κότας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 180 γρ. μπέικον, σε κομμάτια
  • 150 γρ. μανιτάρια champignon
  • 500 γρ. πένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved