Αγκινάρες με σπανάκι - Ένα θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Νόστιμο και υγιεινό φαγητό σε λιγότερο από μία ώρα.

Αγκινάρες με σπανάκι - Ένα θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Το σπανάκι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων, καθώς είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν τον οργανισμό από την "εισβολή" ιών και μικροβίων.

Αντίστοιχα, η αγκινάρα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, C και Κ, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο θρεπτικό μπορεί να είναι ένα φαγητό με τα δύο παραπάνω λαχανικά. Για αυτό το πιάτο μας δίνει σήμερα ο Άκης τη δική του συνταγή για να το φτιάξουμε σε λιγότερο από μία ώρα.

Υλικά:

  • 600 γρ. αγκινάρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κολοκυθάκια
  • 350 γρ. σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. φουντούκια
  • 10 γρ. σουσάμι, για το σερβίρισμα

Για τη σως ταχινιού

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. νερό
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved