Αρακάς λεμονάτος: Η συνταγή του Άκη που αξίζει να δοκιμάσετε

Ο πιο νόστιμος αρακάς που θα έχετε φτιάξει ποτε. 

Η κατανάλωση οσπρίων θεωρείται απαραίτητη για μία ισορροπημένη διατροφή. Ο αρακάς, ένα από τα πιο γνωστά όσπρια, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, αλλά και φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχείων, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, καθώς και βιταμίνη A και C.

Τον αρακά μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές, ένας όμως από τους πιο κλασικούς τρόπους μαγειρέματος είναι λεμονάτος στην κατσαρόλα. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για να φτιάξουμε τον πιο νόστιμο αρακά λεμονάτο που δεν θα μπορούν να του αντισταθούν, ούτε τα παιδιά.

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500 γρ. πατάτες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. νερό
  • 600 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λεμόνι
  • δυόσμο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved