Νηστίσιμος.... μουσακάς από τον Άκη - Θα τον λατρέψετε

Μουσακάς και νηστίσιμος γίνεται;

Ο μουσακάς είναι ένα από τα αγαπημένα, ελληνικά, παραδοσιακά φαγητά. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση νηστείας ή εάν είστε vegeterian;

Μπορείτε και πάλι να απολαύσετε το αγαπημένο αυτό φαγητό στη νηστίσιμη εκδοχή τους. Σήμερα ο Άκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μουσακά χωρίς κρέας και μπεσαμέλ, εξίσου όμως νόστιμο και λαχταριστό.

Υλικά:

Για τη σάλτσα μανιταριών

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μανιτάρια champignon
  • 1 στικ σέλερι
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις μελιτζάνες

  • 2 μελιτζάνες
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό

Για την επικάλυψη

  • 800 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γάλα σόγιας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved