Συνταγή για τέλεια παπουτσάκια γεμιστά!

Είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά, που σίγουρα δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα παιδί!

Μπορεί να σας ακούγεται δύσκολο αλλά η εκτέλεση της συγκεκριμένης συνταγής είναι απλή και το αποτέλεσμα μοναδικό!

ΥΛΙΚΑ
• 6-8 μελιτζάνες φλάσκες,
• 1/2 κ. κιμά,
• 3-4 κ.σ. λάδι,
• 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα,
• 3 σκ. σκόρδο ψιλ/μένες,
• 3 καρότα τριμμένα,
• 1 πιπεριά κόκκινη ψιλ/μένη,
• 1 πιπεριά πράσινη ψιλ/μένη,
• 5-6 φρέσκες ντομάτες στο μούλτι
• 2 ξυλάκια κανέλας,
• 1 κ.γλ. ρίγανη,
• 1 ποτήρι κρασί, κρασοπότηρο
• αλατοπίπερο,
• 1/2 φλ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο,
• 8 φέτες τυρί του τοστ,
• 1 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αδειάζουμε την ψίχα τους, τις περνάμε στο τηγάνι να μαλακώσουν ή τις ψήνουμε στο φούρνο με λίγο λάδι. Αραδιάζουμε τα παπουτσάκια μας σε ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε τον κιμά.
2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, πιπεριές να ξανθύνουν, προσθέτουμε τον κιμά να σοταριστεί, σβήνουμε με το κρασάκι, ρίχνουμε τις ντομάτες,1 φλ. νερό, τα μπαχαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά του.
3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε να ενωθεί με τον κιμά.
4. Με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες μας, σκεπάζουμε απάνω κάθε παπουτσάκι με 1 φέτα τυριού, από λίγο βούτυρο για να μην μας ξεραθεί και να κάνει ωραία κρούστα.
5. Ψήνουμε 40'-45' να ροδίσει το τυρί μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved