Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστό χοιρινό ρόστο

Το τέλειο χοιρινό ρόστο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη. 

Το ρόστο είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό φαγητό και το όνομά του σημαίνει δύο φαγητά μαζί, μαγειρεμένα σε κόκκινη σάλτσα.

Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή χοιρινό ρόστο, το οποίο συνδυάζει μπούτι χοιρινό και χοντρό μακαρόνι.

Υλικά:


  • 2 κιλά χοιρινό, μπούτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. κρασί κόκκινο, ημίγλυκο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου
  • 500 γρ. μακαρόνια, No 5

Για το σερβίρισμα

  • κεφαλοτύρι
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved