
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για αλμυρό σουφλέ στην κούπα
Το πιο εύκολο σουφλέ, έτοιμο σε δέκα λεπτά.

Το σουφλέ είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό φαγητό, πολύ δημοφιλές και στην υπόλοιπη υφήλιο. Το λιωμένο τυρί, τα αλλαντικά και η κρεμώδης υφή του το κάνουν ανάρπαστο.
Οι συνταγές για σουφλέ ποικίλουν, σήμερα όμως ο Άκης μας δείχνει αυτήν για το πιο εύκολο σουφλέ σε μία κούπα και σε μόλις δέκα λεπτά.
Υλικά:
- 2 αβγά
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ψωμί για τοστ
- 60 γρ. mix τυριών
- 70 γρ. ζαμπόν
Για τη σύνθεση
- 10 γρ. βούτυρο, για την κούπα
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για την κούπα
- 10 γρ. mix τυριών
- 1 κ.γ. θυμάρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.