My cakes- my hobby! Μία κούκλα για την κούκλα σας!

Ψάχνετε μια πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων για τη μικρή σας κουκλίτσα; Τι άλλο θα μπορούσε να την ενθουσιάσει περισσότερο από μία Barbie τούρτα; Φυσικά και αυτή... φτιαγμένη από τα χεράκια σας!

Θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο που τη φτιάχνω εγώ. Θα δώσουμε πιο πολύ σημασία στο κατασκευαστικό κομμάτι σήμερα, μιας και η παρασκευή της είναι λίγο «περίεργη» όχι δύσκολη, απλώς «περίεργη» και αυτό γιατί απαιτεί υπομονή.

Για να φτιάξουμε το φόρεμα θα χρειαστούμε 3 μικρά κέικ της επιλογής σας διαμέτρων 18cm, 16cm και η πιο μικρή 12cm. Αν δεν έχετε ταψάκια στις διαστάσεις αυτές 2 cm πάνω ή κάτω, μην ανησυχείτε! Δε θα χαλάσει το αποτέλεσμα. Να ξέρετε ότι στο εμπόριο και σε online καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής υπάρχει ειδική φόρμα ψησίματος για το φόρεμα.

Φυσικά χρειαζόμαστε και μια κούκλα. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε γιατί η μικρούλα σας έχει ήδη πάρα πολλές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια από αυτές που ήδη έχει. Πλύντε τη καλά με ζεστό νεράκι, στεγνώστε τη και τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη από το στήθος μέχρι τα πόδια της πολύ σφιχτά.(Θα «βουτηχτεί» μέχρι τη μέση μέσα στη τούρτα φόρεμα).

Επιλέξτε κρέμα ζαχροπλαστικής της επιλογής σας και βουτυρόκρεμα. Υπάρχουν πολλές συνταγές για βουτυρόκρεμα. Μία πολύ απλή εκδοχή είναι να χτυπήσετε στο mixer βούτυρο αγελάδος αφού έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου (300 γρ θα είναι αρκετά για τη τούρτα μας) με ζάχαρη άχνη και βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και στο τέλος να προσθέσετε 1/4 της κούπας γάλα. Η βουτυρόκρεμα θα μας βοηθήσει να θωρακίσουμε την κρέμα μέσα στη τούρτα και να διατηρήσει το σχήμα και το ύψος που θέλουμε.

Ετοιμοι; Βάλτε ποδιές και... ξεκινάμε!

Κόψτε σε στρώσεις τα κέικ και με ένα μυτερό μαχαιράκι κόψτε μια μικρή τρυπούλα σε κάθε κέικ. Εκεί θα πάρει θέση η Barbie.

Σε ένα δίσκο τοποθετήστε τη πρώτη στρώση από το πιο μεγάλο κέικ και κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω.

Προσοχή, μη καλύψετε την υποδοχή για τη κούκλα μόνο. Εγώ έβαλα και θρυμματισμένο μπισκοτάκι, γιάμ γιάμ!

Συνεχίστε μέχρι τρεις στρώσεις από κέικ και δύο από κρέμα. Τώρα, θα πρέπει να θωρακίσουμε τον ... πύργο μας με βουτυρόκρεμα. Με ένα μαχαιράκι βουτύρου ή μια μικρή σπατουλίτσα πασαλείψτε τη τούρτα με βουτυρόκρεμα γύρω γύρω και θωρακίστε τη κρέμα μέσα. Βάλτε τη τούρτα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Αφού κρυώσει καλά επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τις στρώσεις του μεσαίου και του πιο μικρού κέικ και αφού το αλείψετε με βουτυρόκρεμα γύρω γύρω μη ξεχνάτε να το βάζετε στο ψυγείο! Είναι πολύ σημαντικό!

Μη διστάσετε να βάλετε τη κούκλα μέσα αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε πως το φόρεμα της φτάνει μέχρι εκεί που θέλουμε δηλαδή μέχρι τη μέση της.

Μόλις το πετύχουμε, βάζουμε τη κούκλα μέσα στη τούρτα και βουτυρώνουμε γύρω τη μέση της για να τη σταθεροποιήσουμε.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι αυτό που σας δείχνω.

Η κούκλα με το φόρεμα από τη μέση πιο στενό και σιγά σιγά να μεγαλώνει σε διάμετρο προς τα κάτω. Αφήστε τη στο ψυγείο για αρκετή ώρα να παγώσει καλά!

Τώρα, αφού πάγωσε καλά, είναι έτοιμη να τη στολίσουμε είτε με σαντιγί είτε με ζαχαρόπαστα!

Η επιλογή είναι δική σας, εσείς είστε ο καλλιτέχνης!

Εδώ σας δείχνω πως τη στόλισα εγώ!

Μπράβο σας για ακόμα μία φορά!

Φιλάκια σοκολατένια μέχρι την επόμενη φορά!

extra tip! Για να λειάνετε το φόρεμα πριν το στολίσετε (πιθανότατα να έχει εξογκώματα από τη βουτυρόκρεμα), βρέξτε το χέρι σας με χλιαρό νεράκι και χαϊδέψτε το φόρεμα απαλά. Σε λίγο, με τη θερμότητα του χεριού σας η τούρτα θα γίνει λεία!

Αυτές αλλά και άλλες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes - My Hobby.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved