Μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια. 

Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β και σιδήρου. Είναι λοιπόν μία πολύ ωφέλιμη τροφή που παρέχει πληθώρα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε από την καθημερινότητά μας. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για πεντανόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι. Θα τη λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά που μέχρι τώρα μπορεί να μην δοκίμαζαν το συγκεκριμένο φαγητό.

Υλικά:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
  • 400 γρ. γάλα, πλήρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • ψωμί, φρυγανισμένο, σε φέτες
  • λεμόνι, σε φέτες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved