Μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια. 

Μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη

Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β και σιδήρου. Είναι λοιπόν μία πολύ ωφέλιμη τροφή που παρέχει πληθώρα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε από την καθημερινότητά μας. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για πεντανόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι. Θα τη λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά που μέχρι τώρα μπορεί να μην δοκίμαζαν το συγκεκριμένο φαγητό.

Υλικά:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
  • 400 γρ. γάλα, πλήρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • ψωμί, φρυγανισμένο, σε φέτες
  • λεμόνι, σε φέτες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved