Η βασική συνταγή για tempered σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε τη βασική συνταγή για tempered σοκολάτα και φτιάξτε super σοκολατένιες δημιουργίες.
![Η βασική συνταγή για tempered σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη](https://cdn.mommd.gr/img/833/500/82/2020/09/18/tempered-sokolatakia.jpg?t=m0_dljLsc1KtyfczaIyETw)
Όσες ασχολείστε λίγο περισσότερο με τη ζαχαροπλαστική σίγουρα γνωρίζετε τον όρο tempered σοκολάτα, όσες όμως δεν ασχολείστε σίγουρα θα αναρωτιέστε τι είναι αυτό, σωστά;
Λοιπόν πρόκειται για μια τεχνική που είναι γνωστή και με τον όρο «στρώσιμο» σοκολάτας. Πρόκειται για τη διαδικασία που περνά η σοκολάτα για να ετοιμαστεί ώστε να είναι τέλεια για την επικάλυψη κάποιων γλυκών, για να φτιάξει κανείς διακοσμητικά σοκολάτας και ό,τιδήποτε άλλο σοκολατένιο βάλει ο νους του.
Πώς θα τη φτιάξετε;
- Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γρ. χοντροκομμένη κουβερτούρα και μεταφέρουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να φτάσει στους 50ο C.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε 150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως.
Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία akispetretzikis.com