Άκης Πετρετζίκης: Λαχταριστό μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα

Η τέλεια συνταγή για τραπέζι με φίλους ή συγγενείς. 

Άκης Πετρετζίκης: Λαχταριστό μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα

Έχετε καλεσμένους στο σπίτι και ψάχνετε ένα πιάτο εύκολο και εντυπωσιακό; Η σημερινή συνταγή του Άκη είναι αυτό ακριβώς. Ο σεφ μας δίνει τη δική του συνταγή για λαχταριστό μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα, ένα φαγητό που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Υλικά:

Για τις μπριζόλες

  • 3 κιλά μοσχάρι, ribeye
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κλ. θυμάρι
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 100 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 400 γρ. καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved