Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για ινδικό samosas

Η πιο τέλεια συνταγή για το ιδιαίτερο, ινδικό σάντουιτς.

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για ινδικό samosas

Το samosas είναι ένα ένα πολύ δημοφιλές ινδικό σνακ με κρέας και λαχανικά και σήμερα ο Άκης μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Δείτε πώς θα το φτιάξετε σε λιγότερο από μία ώρα μαζί μας μία δροσερή σως γιαουρτιού για να το συνοδεύσετε.

Υλικά:

  • 700 γρ. φύλλα χωριάτικα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σπόρους
  • 1 κ.γ. κύμινο, σπόρους
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. νερό
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • σπορέλαιο
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για τη σως γιαουρτιού

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved