Moelleux: Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά και χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ. 

Το moelleux είναι ένα γαλλικό γλυκό, πολύ δημοφιλές ανά τον κόσμο και σήμερα ο Άκης μας δίνει την τέλεια συνταγή για να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Δείτε πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό αυτό γλυκό σε μόλις εικοσιπέντε λεπτά και χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους + έξτρα για τις φόρμες
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 2 κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
  • 60 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • παγωτό, βανίλια, για το σερβίρισμα
  • δυόσμο, για διακόσμηση

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved