
Moelleux: Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό δια χειρός Άκη Πετρετζίκη
Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά και χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ.

Το moelleux είναι ένα γαλλικό γλυκό, πολύ δημοφιλές ανά τον κόσμο και σήμερα ο Άκης μας δίνει την τέλεια συνταγή για να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Δείτε πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό αυτό γλυκό σε μόλις εικοσιπέντε λεπτά και χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους + έξτρα για τις φόρμες
- 2 αβγά, μέτρια
- 2 κρόκους
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
- 60 γρ. κουβερτούρα λευκή
- παγωτό, βανίλια, για το σερβίρισμα
- δυόσμο, για διακόσμηση
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.