Αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Έχετε καλεσμένους στο σπίτι; Αυτό το φαγητό σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει. 

Αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Το καλοκαίρι τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα είναι η αστακομακαρονάδα. Ο αστακός θεωρείται ένα από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα θαλασσινά και η σημερινή μας πρόταση είναι ιδανική για τραπέζι σε φίλους και συγγενείς. Η συνταγή είναι ασφαλώς από τον Άκη Πετρετζίκη και το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό και λαχταριστό.

Υλικά:

  • 2 αστακούς, 500 γρ ο καθένας, κατεψυγμένοι
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 6 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 πιπεριά τσίλι, κόκκινη ή πράσινη, με σπόρια ή χωρίς, ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό (προαιρετικά)
  • 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες

Για το σερβίρισμα

  • γραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά)
  • 30 γρ. φύλλα βασιλικού

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved