Άκης Πετρετζίκης: Η τέλεια συνταγή για κλασική πανακότα

Αυτή τη συνταγή για πανακότα πρέπει να τη δοκιμάσετε.

Η πανακότα είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα της Ιταλίας. Η ονομασία της σημαίνει «ψημένη κρέμα» και αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη.

Η πανακότα είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό σε όλη την υφήλιο και οι παραλλαγές της είναι πολλές. Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τη συνταγή για αυθεντική πανακότα που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε πέντε λεπτά πριν τη βάλουμε στο ψυγείο.

Υλικά:

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. γάλα
  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 κ.γ. μέλι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved