Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για τον τέλειο γαύρο σκορδάτο

Το ιδανικό συνοδευτικό για ουζάκι.

Το καλοκαίρι, το ούζο και τα μεζεδάκια του έχουν την τιμητική τους. Εκτός όμως από τις ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, μπορούμε να τα απολαμβάνουμε και στο σπίτι μας, φτιάχνοντας νόστιμους μεζέδες με τα χεράκια μας. Σήμερα, ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε στο σπίτι τον πιο νόστιμο γαύρο σκορδάτο σε λιγότερο από μία ώρα.

Υλικά:

  • 800 γρ. γαύρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι, μικρή, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό, + λίγο ακόμη για το ψήσιμο (αν χρειαστεί)

Για το σερβίρισμα

  • χόρτα, βρασμένα
  • 6 φέτες ψωμί, ψημένες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved