Υγιεινή granola με φυστικοβούτυρο - Πώς θα τη φτιάξετε

Αυτή η υγιεινή granola με φυστικοβούτυρο είναι ιδανική για πρωινό και όχι μόνο!

Τώρα που τα σχολεία θα ανοίξουν, τα παιδιά και εσείς χρειάζεστε ένα γεμάτο ενέργεια πρωινό για να βγάλετε την ημέρα. Και αυτή η συνταγή είναι η πιο τέλεια που θα βρείτε για granola με φυστικοβούτυρο.

Είναι εύκολο να τη φτιάξετε. Θα χρειαστείτε μόνο 6 υλικά και 30 λεπτά από τον χρόνο σας. Επιπλέον είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς ζάχαρη, λάδι και είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή.

Μπορείτε να την απολαύσετε με γιαούρτι, κόκκινα φρούτα ή με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Βρόμη: Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα.

Οι σπόροι της βρόμης είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα.

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης ή/και δυσκοιλιότητα.

Μέλι: Το μέλι είναι πλήρης τροφή, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρηθεί κανείς ζωντανός και υγιής: βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και νερό.

Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το μέλι δίνει:

  • 304 θερμίδες
  • 82,4 γρ. υδατάνθρακες
  • 0,3 γρ. πρωτεΐνες
  • 0 γρ. λιπαρά
  • 1% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, B3 και Β6, ασβεστίου, καλίου, ψευδαργύρου και σεληνίου
  • 2% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β2, σιδήρου και χαλκού
  • 4% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου

Φυστικοβούτυρο: Το διαθρεπτικό του προφίλ είναι πραγματικά ξεχωριστό, μιας και πρόκειται για ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες όπως η Β3 (νιασίνη), η Β6 και η βιταμίνη Ε, σε μαγνήσιο και φυτικές ίνες, το οποίο παράλληλα αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, ψευδαργύρου και φυλλικού οξέος.

Πώς θα φτιάξετε τη νόστιμη αυτή granola

Υλικά:

  • 2 κούπες βρόμη
  • ½ κ.τ.γ κανέλα
  • ¼ κ.τ.γ αλάτι
  • 6 κ.τ.σ φυστικοβούτυρο
  • ¼ κούπα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κ.τ.γ υγρή βανίλια

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το μέλι, την κανέλα, το αλάτι, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε καλά και μόλις λιώσουν, προσθέστε την βρόμη. Ανακατέψτε πάλι καλά και μεταφέρετε το μίγμα σας σε ένα ταψί. Απλώστε το και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά.

Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε τη granola να κρυώσει καλά. Για να μην κρατήσει καθόλου υγρασία, αφαιρέστε ένα κομμάτι από την άκρη.

Μόλις κρυώσει, σπάστε τη σε κομμάτια και φυλάξτε τη σε μια γυάλα που θα παίρνει αέρα σε θερμοκρασία δωματίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved