Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για αυθεντικό κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς το παραδοσιακό, ινδικό πιάτο. 

Το κοτόπουλο Τικα Μασάλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ινδικής κουζίνας. Συνήθως το συνοδεύουμε με ρύζι και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο για να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι.

Υλικά:

Για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • αλάτι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

Για το ρύζι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved