Μακαρόνια με τζατζίκι: Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα δροσερό και πρωτότυπο φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε σε λιγότερο από μισή ώρα. 

Το τζατζίκι είναι συνδεδεμένο με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, το καλοκαιράκι και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει τον πιο πρωτότυπο τρόπο για να το εντάξουμε στο μενού της εβδομάδας. Μακαρόνια με τζατζίκι λοιπόν η πρόταση του σεφ για σήμερα, ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από μισή ώρα και που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Υλικά:

Για το τζατζίκι

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1/3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Για τα ζυμαρικά

  • 1 αγγούρι
  • αλάτι
  • 300 γρ. πένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 ντομάτα
  • άνηθο
  • πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved