Δροσερό σορμπέ rhubarb από τον Άκη Πετρετζίκη

Πώς θα το φτιάξετε.

Δροσερό σορμπέ rhubarb από τον Άκη Πετρετζίκη

Το σορμπέ rhubarb είναι εύκολο και λίγο διαφορετικό από όσα έχει δοκιμάσει. Το ραβέντι ή ρεβέντι όπως λέγεται στα ελληνικά το ρούμπαρμπ (rhubarb), είναι ένα φυτό το οποίο έχει σαρκώδεις μίσχους και μεγάλα, μακριά (δηλητηριώδη) φύλλα.Οι βοτανολόγοι, το έχουν χαρακτηρίσει ως λαχανικό. Ωστόσο, όσον αφορά τη μαγειρική, χρησιμοποιείται σαν φρούτο!

Δοκιμάστε λοιπόν αυτό το καλοκαιρινό sorbet από ραβέντι σε συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

500 γρ. rhubarb, μόνο το κόκκινο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ.
450 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη καστανή
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
5 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. γλυκόζη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved