Αυτά τα ψωμάκια που στην Κίνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι σας ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή του τον Άκη Πετρετζίκη.
Συνοδεύστε τα με χοιρινό και γλυκιά μπάρμπεκιου bbq σάλτσα και απολαύστε τα οικογενειακώς!
Υλικά
Για τα bao buns
500 γρ. αλεύρι σκληρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
150 γρ. νερό, κρύο
100 γρ. γάλα, κρύο
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
50 γρ. ηλιέλαιο, για το άλειμμα + έξτρα 2 κ.σ.
300 γρ. νερό, για τον ατμομάγειρα
Για το σερβίρισμα
σάλτσα BBQ
pulled pork
φρέσκα κρεμμυδάκια
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com