Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες - Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα καλοκαιρινό και υγιεινό φαγητό που θα λατρέψετε.

Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες - Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Εάν προσέχετε τη διατροφή σας, αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει για ένα πλήρες και θρεπτικό κυρίως γεύμα και ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο για να βγει πεναντόστιμο. Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες και μυρωδικά λοιπόν η σημερινή μας συνταγή, ένα υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 750 γρ. αγκινάρες
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
  • 2 κ.σ. εστραγκόν

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι, σε φέτες
  • μαϊντανό

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved