Φανταστικό καλοκαιρινό ρόφημα με μάνγκο και ροδάκινα

Φανταστικό καλοκαιρινό ρόφημα με μάνγκο και ροδάκινα
Bigstock

Ρόφημα με μάνγκο και ροδάκινα - Ό,τι πρέπει για την κουρασμένη μανούλα

Αν σας αρέσουν τα καλοκαιρινά φρούτα και δη τα ροδάκινα και τα μάνγκο, τότε τούτο εδώ το ρόφημα θα γίνει το αγαπημένο σας.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, σε ποιόν δεν αρέσει ένα ποτήρι με δροσιστικό, γευστικό και πάνω απ' όλα υγιεινό χυμό-smoothie. Αρκεί να προσέξετε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και την ποσότητα που θα καταναλώσετε και μπορείτε άφοβα να τα βάλετε στην διατροφή σας ακόμα και αν κάνετε δίαιτα, ή είστε έγκυος.

Εμείς σας προτείνουμε την ιδανική συνταγή για το πιο νόστιμο και υγιεινό ρόφημα του καλοκαιριού!

Πρόκειται για μια πολύ υγιεινή συνταγή ιδανική τόσο για την κουρασμένη μαμά όσο και για το παιδί, με πολλά θρεπτικά στοιχεία. Το μάνγκο είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, πολυφαινολών (γνωστές για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες), φλαβονοειδών, βιταμινών και μετάλλων.

Ενώ και τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια από τα σάκχαρα που λαμβάνετε στη διατροφή σας.

Από ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο θα πάρετε περίπου 60 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. φυτικών ινών, 1 γρ. λίπους, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγγάνιο.

Επίσης ο συνδυασμός των δύο αυτών φρούτων θα δώσει μια δροσερή γλυκόξινη γεύση, που θα είναι το απόλυτο συνοδευτικό στην παραλία, τόσο για τα παιδιά σας, όσο και για εσάς!

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 2'

Υλικά

  • 1 κούπα ροδάκινο σε φέτες
  • 1 κούπα κομμένο μάνγκο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1,5 κούπα γάλα (της προτίμησής σας)
  • 5 κουταλάκια σούπας τριμμένο πάγο
  • ½ κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλάκια σούπας ηλιόσπορους

Βήματα

  • Σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε το γάλα, τα ροδάκινα, το μάνγκο, τους ηλιόσπορους και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πρόσθεσε τον πάγο και συνέχισε να χτυπάς μέχρι το smoothie να έχει λεία και βελούδινη υφή. Έτοιμο το υγιεινό ρόφημα για τα παιδιά σου και εσένα!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved