Συνταγή για βάφλες με κρέμα λεμόνι και καρύδα

Συνταγή για βάφλες με κρέμα λεμόνι και καρύδα
Bigstock

Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για βάφλες λεμονιού.

Το καλοκαιράκι θέλει δροσερές και ανάλαφρες συνταγές. Εκείνες που δεν μας ζεσταίνουν ακόμη περισσότερο και εκείνες που θα γεμίσουν δροσιά και φρεσκάδα τον ουρανίσκο μας. Μία από αυτές τις συνταγές είναι και τούτη εδώ. Νόστιμη και αφράτη βάφλα μαζί με κρέμα λεμονιού και τσιπς καρύδας.

Αν σας αρέσει το λεμόνι σίγουρα θα τη λατρέψετε και θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας συνταγές.

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε καθώς και τον τρόπο εκτέλεσής της.

Προετοιμασία: 20'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

για 4-5 βάφλες:

  • 2 αβγά
  • 6 κ.τ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.τ.γ. baking powder
  • 480 ml. γάλα, πλήρες
  • 300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
  • ¼ κ.τ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.τ.γ. αλάτι
  • 6 κ.τ.σ. ηλιέλαιο

για την κρέμα λεμονιού:

  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.τ.σ. corn flour
  • 1 κ.τ.σ. αλεύρι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1/2 κούπα γάλα καρύδας
  • 1 κρόκο αβγού ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κ.τ.σ ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γραμ. κρέμα τυρί

για το γαρνίρισμα:

  • τσιπς καρύδας

Βήματα

για τις βάφλες:

  • Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη σόδα και ανακατέψτε.
  • Έπειτα προσθέστε στο μείγμα το ηλιέλαιο, το γάλα και έναν έναν τους κρόκους από τα αβγά.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Όχι όμως να γίνουν μαρέγκα.
  • Τέλος βάλτε το μείγμα με τα ασπράδια, στο μπολ με το μείγμα που έχετε φτιάξει με το αλεύρι και τους κρόκους και ανακατέψτε.
  • Ψήστε τις στην βαφλιέρα σας και αφού τις ετοιμάσετε, αφήστε τις στην άκρη.

για την κρέμα λεμονιού:

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το corn flour, το αλάτι και το γάλα καρύδας. Βάλτε σε μέτρια θερμοκρασία τη φωτιά και φέρτε σε σημείο βρασμού. Ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά.
  • Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το ζεστό μείγμα στους κρόκους αβγού. Ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα με τους κρόκους μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα καρύδας.
  • Μαγειρέψτε για ακόμη δύο λεπτά μέχρι να έχετε μια λεπτή και βελούδινη κρέμα.
  • Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε μέσα το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Ανακατέψτε, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.
  • Βάλτε τις βάφλες σε ένα πιάτο μαζί με την κρέμα λεμονιού και γαρνίρετε με τα τσιπς καρύδας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved