10 ξηρά σαμπουάν που θα σώσουν τα μαλλιά σου αυτό το ΣΚ!

…και κάθε καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο από τώρα και στο εξής.

10 ξηρά σαμπουάν που θα σώσουν τα μαλλιά σου αυτό το ΣΚ!

Αν είσαι νέα μανούλα ή ακόμα και αν το παιδάκι σου είναι πλέον νήπιο, ξέρεις πολύ καλά ότι ο χρόνος που μπορείς να διαθέσεις στον εαυτό σου είναι περιορισμένος. Δεν προλαβαίνεις να λουστείς και αν τελικά προλάβεις τότε σίγουρα δεν έχεις χρόνο για styling. Το ότι είσαι όμως μητέρα δεν σημαίνει ότι θα πεις αντίο στα όμορφα και καλοχτενισμένα μαλλιά ούτε και ότι θα πρέπει να προσλάβεις glam squad όπως οι celebrity μαμάδες. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα για τον εαυτό σου. Ένα από αυτά είναι και το ξηρό σαμπουάν.

Μπορεί να έχει γίνει δημοφιλές τον τελευταίο καιρό αλλά, το ξηρό σαμπουάν υπήρχε πολύ καιρό. Τι είναι όμως και γιατί δεν χρειάζεται νερό για να «καθαρίσει» τα μαλλιά σου; Πρόσεξες ότι βάλαμε τη λέξη «καθαρίσει» σε εισαγωγικά; Το ξηρό σαμπουάν είναι ουσιαστικά μία πούδρα που απορροφά το σμήγμα και τη λιπαρότητα (και μαζί τους ρύπους) από τα μαλλιά σου ενώ δεσμεύει τις οσμές. Ουσιαστικά λοιπόν, δεν καθαρίζει τα μαλλιά αλλά τα φρεσκάρει. Το σμήγμα και οι ρύποι μένουν στο τριχωτό του κεφαλιού γι’ αυτό και δεν πρέπει να κάνεις κατάχρηση. Μπορείς όμως να κάνεις στρατηγική χρήση και πραγματικά θα σωθείς.

Αν ψεκάσεις τα φρεσκολουσμένα και στεγνωμένα μαλλιά σου με λίγο dry shampoo, θα τους δώσεις όγκο και το χτένισμά σου θα κρατήσει περισσότερο. Η υγρασία που είναι ο νούμερο ένα εχθρός των χτενισμάτων θα απορροφηθεί από το ξηρό σαμπουάν και όλα θα πάνε καλά. Αν ψεκάσεις μία μέρα μετά το λούσιμο, θα φρεσκάρεις το χτένισμά σου και θα του δώσεις υφή και κίνηση. Αν ψεκάσεις και μία Τρίτη μέρα τα μαλλιά σου, ο αναγκαστικός κότσος ή η αλογοουρά που θα πιάσεις θα φαίνεται σαφώς καλύτερος και θα έχει όγκο.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, το ξηρό σαμπουάν τόσο προϊόν styling όσο είναι και περιποίησης και μιας που το έφερε η κουβέντα… Πλέον, στην αγορά μπορείς να βρεις σαμπουάν και για συγκεκριμένες ανάγκες των μαλλιών σου. Δες παρακάτω τα δέκα που διαλέξαμε για εσένα και θα καταλάβεις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved