5 μάσκες προσώπου που μπορείς να φτιάξεις σε 5 λεπτά

Και μόνο με 2 υλικά…

5 μάσκες προσώπου που μπορείς να φτιάξεις σε 5 λεπτά

Η DIY ομορφιά είναι παρεξηγημένη. Όχι, δεν αναφερόμαστε στην αποτελεσματικότητά της. Οι φυσικές, σπιτικές μάσκες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες του εμπορίου. Είναι παρεξηγημένες γιατί, λανθασμένα, οι περισσότερες θεωρούν πως απαιτούν χρόνο και πολύπλοκα υλικά. Πράγματι, υπάρχουν μερικές συνταγές που απαιτούν χρόνο και υλικά που μπορεί να μην έχεις εύκαιρα αλλά δεν είναι οι μόνες.

Υπάρχουν δεκάδες ακόμη που είναι πανεύκολες και δεν χρειάζονται παραπάνω από 5 λεπτά και υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου. Ξέρουμε όμως τι σκέφτεσαι… Πότε να βρω χρόνο να τα κάνω αυτά; Τα παιδιά μου δεν με αφήνουν και δεν θέλω να τα αφήσω και εγώ. Καταλαβαίνουμε αλλά χρειάζεσαι λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και τα 5 λεπτά δεν είναι πολλά. Μάλιστα, αν έχεις ένα κοριτσάκι στη ζωή σου, μία σπιτική μάσκα, με φυσικά υλικά μπορεί να γίνει μία τέλεια δραστηριότητα που θα κάνετε μαζί.

Μιας λοιπόν που θα είσαι και σήμερα στο σπίτι, είπαμε να αφιερώσουμε το σημερινό 5 minute beauty στις σπιτικές συνταγές που μπορείς να κάνεις σε 5 λεπτά και μάλιστα με μόλις δύο υλικά που ήδη έχεις. Είσαι έτοιμη; Έχουμε και λέμε…

maska antigiransis karoto avgo

ΜΑΣΚΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑΔΙ

Το ασπράδι έχει συσφικτικές ιδιότητες και το καρότο καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης αποτελεσματικά. Για να φτιάξεις τη μάσκα, πάρε το ασπράδι από ένα αβγό και πολτοποίησε μισό καρότο. Ανάμειξε τα δύο σε ένα μπολ και πέρασέ τα στο πρόσωπό σου. Αν θέλεις να κάνεις τη μάσκα με το κοριτσάκι σου, βάλε λίγο από τον πολτό καρότου σε μία κουταλιά γιαούρτι και φόρεσέ της αυτή την εκδοχή.

maska enidatosis banana meli

ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Το μέλι είναι απίστευτα ενυδατικό και η μπανάνα, εκτός από ενυδατική είναι και αντιοξειδωτική. Πολτοποίησε μία μπανάνα, πρόσθεσέ της μία κουταλιά της σούπας μέλι και αφού αναμείξεις καλά, πέρνα τη μάσκα στο πρόσωπό σου. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπως είναι μαζί με το κοριτσάκι σου και να απλώσετε, τι περισσέψει σε μία φρυγανιά. Ναι, είναι πεντανόστιμη!

maska gia ateleies lemoni meli

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Το μέλι καταπραΰνει και το λεμόνι παρέχει αντισηπτική προστασία άρα είναι ιδανικά για να καταπολεμήσουν τη maskne. Ανάμειξε το χυμό ενός λεμονιού με μία κουταλιά της σούπας λεμόνι και πέρασέ το στο πρόσωπό σου. Αυτή τη μάσκα δεν θα τη βάλει το κοριτσάκι σου στο πρόσωπό του αλλά μπορεί να τη βάλει στα χέρια του και να δεις τους μαρκαδόρους να εξαφανίζονται…

maska gia kourasmeno derma kafes elaiolado

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ο καφές θα «ξυπνήσει» την επιδερμίδα σου ενώ το ελαιόλαδο θα την ενυδατώσει βαθιά. Ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ με μία κουταλιά λάδι και πέρνα το μείγμα στο πρόσωπό σου. Μην κάνεις το ίδιο στο κοριτσάκι σου, απλά πέρνα του λίγο ελαιόλαδο στα μαλλιά για μεταξένια απαλότητα και ενυδάτωση και φάτε μαζί το πρωινό σας.

maska omiomorfia nixta tomata gala

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΛΑΜΨΗ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ

Πολτοποίησε μισή ντομάτα και πρόσθεσέ της μία κουταλιά της σούπας γάλα. Το γάλα θα κάνει απαλή απολέπιση και η ντομάτα θα κάνει το δέρμα σου να λάμπει. Πέρασέ το στο πρόσωπό σου και μην φοβηθείς να τη φορέσεις στο κοριτσάκι σου. Είναι πολύ ήπια και θα διασκεδάσετε απίστευτα όσο τη φοράτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved